{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gredić i Šiljak će davati ovlaštenja za stručni štab FK Željezničara

5.1.2015. u 23:13
8
31
Gredić i Šiljak će davati ovlaštenja za stručni štab FK Željezničara
8
U Sarajevu je večeras održana sjednica Izvršnog odbora FK Željezničara na kojoj se razmatralo nekoliko izuzetno važnih tačaka.
Rrazgovaralo se o planovima za rad Kluba u narednoj godini, te su doneseni određeni zaključci. Centralni dio sjednice je bio izlaganje predstavnika poslovnih subjekata koji su izložili svoje viđenje sistema koji bi Željezničaru donio model održivog poslovanja, a kao temelj budućih uspjeha. Radi se o definisanju platforme koja bi omogućila strateško ulaganje zainteresovanih subjekata, pri čemu su fokus stavlja na transparentnost unutar Kluba. Kao najvažniji elementi u postizanju zajedničkih ciljeva su istaknuti omladinski pogon Kluba te kontinuirani izlazak u evropska takmičenja, navodi se u saopćenju objavljenom na stranici kluba.

Treća tačka dnevnog reda se odnosila na budući rad stručnog štaba. Nakon što je zbog regulative N/FSBiH u pogledu licenci dogovoreno da Admir Adžem nastavi svoj uspješan rad u omladinskom pogonu, te da mjesto šefa prvog tima privremeno preuzme dugogodišnji član stručnog štaba Almir Memić, danas je odlučeno da se predsjedniku Almiru Gredić i direktoru Mirsadu Šiljku daju ovlaštenja za kompletiranje stručnog štaba. O ovome će više detalja biti predočeno u narednim danima.

Na kraju je donesena i odluka da budućim sjednicama Izvršnog odbora prisustvuje sekretar Udruženja navijača FK Željezničar, čime se dodatno doprinosi transparentnosti u radu i razvijanju uzajamnog povjerenja uzmeđu Uprave i navijača kluba.

Ovim bi trebao biti završen proces koji je u medijima označen kao buran završetak godine za najveći bh. klub.

"Međutim, promjena na čelu stručnog štaba i odlazak menadžera kluba Amara Osima nisu događaji koji će plavu lokomotivu izbaciti iz kolosijeka. Stabilizacija kluba i stvaranje temelja za održivi napredak su osnovni ciljevi od kojih se ne smije odstupiti i koje ništa neće ugroziti. Dio tog procesa su neminovno poštivanje propisa i uspostavljanje sistema koji neće zavisiti od entuzijazma jednog ili par pojedinaca", saopćeno je iz FK Željezničara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: