|

Gredić i Šiljak će davati ovlaštenja za stručni štab FK Željezničara

Gredić i Šiljak će davati ovlaštenja za stručni štab FK Željezničara
8
Klix.ba
5.1.2015. u 23:13
31
komentara
8

dijeljenja
1/13 Foto: Damir Hajdarbašić/FK Željezničar
2/13 Foto: Damir Hajdarbašić/FK Željezničar
3/13 Foto: Damir Hajdarbašić/FK Željezničar
4/13 Foto: Damir Hajdarbašić/FK Željezničar
5/13 Foto: Damir Hajdarbašić/FK Željezničar
6/13 Foto: Damir Hajdarbašić/FK Željezničar
7/13 Foto: Damir Hajdarbašić/FK Željezničar
8/13 Foto: Damir Hajdarbašić/FK Željezničar
9/13 Foto: Damir Hajdarbašić/FK Željezničar
10/13 Foto: Damir Hajdarbašić/FK Željezničar
11/13 Foto: Damir Hajdarbašić/FK Željezničar
12/13 Foto: Damir Hajdarbašić/FK Željezničar
13/13 Foto: Damir Hajdarbašić/FK Željezničar
U Sarajevu je večeras održana sjednica Izvršnog odbora FK Željezničara na kojoj se razmatralo nekoliko izuzetno važnih tačaka.
Rrazgovaralo se o planovima za rad Kluba u narednoj godini, te su doneseni određeni zaključci. Centralni dio sjednice je bio izlaganje predstavnika poslovnih subjekata koji su izložili svoje viđenje sistema koji bi Željezničaru donio model održivog poslovanja, a kao temelj budućih uspjeha. Radi se o definisanju platforme koja bi omogućila strateško ulaganje zainteresovanih subjekata, pri čemu su fokus stavlja na transparentnost unutar Kluba. Kao najvažniji elementi u postizanju zajedničkih ciljeva su istaknuti omladinski pogon Kluba te kontinuirani izlazak u evropska takmičenja, navodi se u saopćenju objavljenom na stranici kluba.

Treća tačka dnevnog reda se odnosila na budući rad stručnog štaba. Nakon što je zbog regulative N/FSBiH u pogledu licenci dogovoreno da Admir Adžem nastavi svoj uspješan rad u omladinskom pogonu, te da mjesto šefa prvog tima privremeno preuzme dugogodišnji član stručnog štaba Almir Memić, danas je odlučeno da se predsjedniku Almiru Gredić i direktoru Mirsadu Šiljku daju ovlaštenja za kompletiranje stručnog štaba. O ovome će više detalja biti predočeno u narednim danima.

Na kraju je donesena i odluka da budućim sjednicama Izvršnog odbora prisustvuje sekretar Udruženja navijača FK Željezničar, čime se dodatno doprinosi transparentnosti u radu i razvijanju uzajamnog povjerenja uzmeđu Uprave i navijača kluba.

Ovim bi trebao biti završen proces koji je u medijima označen kao buran završetak godine za najveći bh. klub.

"Međutim, promjena na čelu stručnog štaba i odlazak menadžera kluba Amara Osima nisu događaji koji će plavu lokomotivu izbaciti iz kolosijeka. Stabilizacija kluba i stvaranje temelja za održivi napredak su osnovni ciljevi od kojih se ne smije odstupiti i koje ništa neće ugroziti. Dio tog procesa su neminovno poštivanje propisa i uspostavljanje sistema koji neće zavisiti od entuzijazma jednog ili par pojedinaca", saopćeno je iz FK Željezničara.
Prijavi grešku


Komentari (31)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...