Kažu da je priredio čudo
0

Grealish "uništen" stigao u reprezentaciju, odmah su ga testirali: Poslao je poruku rivalima

D. P.
Grealish je pozirao s tri prsta u čast triple krune (Foto: Nogometna asocijacija Engleske)
Grealish je pozirao s tri prsta u čast triple krune (Foto: Nogometna asocijacija Engleske)
Zvijezda Manchester Cityja i engleskog nogometa Jack Grealish uspio je na vrijeme stići na okupljanje reprezentacije za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Grealish je postao viralan na društvenim mrežama nakon što je tri noći i dana pio na različitim lokacijama širom Evrope te tako napravio nekoliko videosnimaka koji su postali hit na društvenim mrežama.

Od osvajanja Lige prvaka u Istanbulu, kada je fešta počela, pa do noći na Ibizi i slavljeničke parade na ulicama Manchestera, Grealish se nije trijeznio. Stoga, fanovi su bili zabrinuti u kakvom će se stanju pojaviti na okupljanju reprezentacije.

Nogometaši Manchester Cityja dobili su nekoliko slobodnih dana za proslavu i oporavak od utakmice finala Lige prvaka uoči okupljanja u reprezentaciji, a morali su se pojaviti sinoć u kampu selektora Garetha Southgatea.

Grealish se sigurno nije odmorio i oporavio od utakmice, a kako je sam priznao, nije ni spavao od osvajanja trofeja u Ligi prvaka. Strahovi su bili opravdani da se neće ni pojaviti na vrijeme, no to je uspio kasno sinoć.

U kamp reprezentacije stigao je zajedno s ostalim engleskim reprezentativcima koji dolaze iz Cityja, a to su Kyle Walker, Kalvin Phillips, John Stones i Phil Foden. Petorka je sinoć priključena ostatku tima koji se već neko vrijeme sprema za kvalifikacione duele protiv Malte i Sjeverne Makedonije.

Zajedno sa svojim saigračima iz Cityja pozirao je s podignuta tri prsta, što simbolira triplu krunu koju su Građani osvojili ove sezone, što je u engleskom nogometu samo Manchester Unitedu 1999. godine pošlo za rukom.

Engleski mediji našalili su se da je "svjetsko čudo to što je Grealish stigao na okupljanje na vrijeme".