Privukao pažnju
11

Grealish stigao na trening u Gucci dukserici od 1.000 eura, razlog je historijski ugovor

D. P.
Grealish je privukao pažnju na ulicama Manchestera (Foto: Twitter)
Grealish je privukao pažnju na ulicama Manchestera (Foto: Twitter)
Najskuplji nogometaš u historiji Manchester Cityja Jack Grealish predstavio je Gucci duksericu vrijednu 1.000 eura nakon što je dogovorio saradnju s luksuznim italijanskim modnim brendom.
Grealish, koji je Cityja koštao 120 miliona eura prošlog ljeta, prije nekoliko dana dogovorio je historijsku saradnju s kompanijom Gucci. Engleski ofanzivac postaje prvi nogometaš ikada koji će biti zaštitno lice brenda Gucci.

Uoči potpisa ugovora predstavio je duksericu vrijednu nešto više od 800 funti, odnosno oko 1.000 eura. Grealish je u dukserici italijanskog modnog brenda hodao ulicama Manchestera i privukao mnogo pažnje.

Grealish je oduvijek bio fan brenda Gucci, a kako je The Athletic nedavno prenio, vezista reprezentacije Engleske je prvi nogometaš koji je postao zaštitno lice ove kompanije. U dukserici je stigao na trening Manchester Cityja.

Grealish prilikom ulaska u automobil (Foto: Twitter)
Grealish prilikom ulaska u automobil (Foto: Twitter)

Iako detalji nisu otkriveni, The Athletic je naveo da je u pitanju višemilionski ugovor. Grealish ne blista ove sezone u Cityju, kao ni na Evropskom prvenstvu, ali je i dalje jedan od najpopularnijih nogometaša na Otoku.

Pažnju privlači potezima van terena, a od dolaska u City napravio je više skandala nego što je postigao pogodaka.