Testirat će ga
75

Grealish se nakon tri neprespavane noći danas mora javiti na okupljanje reprezentacije

D. P.
Grealish sam priznaje da se nije trijeznio tri dana (Foto: Screenshot)
Grealish sam priznaje da se nije trijeznio tri dana (Foto: Screenshot)
Zvijezda Manchester Cityja Jack Grealish, koji je posljednjih dana u fokusu medija, danas se nakon tri neprespavane noći mora pojaviti na okupljanju reprezentacije Engleske.
Grealish iza sebe ima tri nezaboravna dana. Nakon proslave trostruke krune s Manchester Cityjem, ofanzivac se nije trijeznio, a njegovi snimci i fotografije postale su hit na društvenim mrežama.

Komentari idu od onih koji su nezadovoljni njegovim ponašanjem te ističu da ne priliči jednom sportisti koji je uzor djeci, do onih koji kažu da se vratio duh starog "old-school" engleskog nogometa u kojeg su bili involvirani brojni boemi.

Bilo kako bilo, Grelish je sam priznao da nije spavao tri noći, već se opijao u Manchesteru, na Ibizi gdje je održan dio proslave, ali i u Istanbulu, gdje se igralo finale Lig eprvaka.

No, nevolje tek slijede. Grealish se danas po dogovoru mora pojaviti na okupljanju engleske nogometne reprezentacije za kvalifikacione duele.

Okupljanje je počelo već ranije, ali su igrači Manchester Cityja dobili nekoliko dodatnih slobodnih dana jer su igrali finale Lige prvaka. Uz Grealisha, danas se selektoru Garethu Southgateu trebaju javiti Kyle Walker, Kalvin Phillips, Phil Foden i John Stones.

Dok su preostali igrači sigurno u dobroj formi i fizičkom stanju, upitno je u kakvom će se stanju pojaviti Grealish i da li će moći da odigra neki od dva kvalifikaciona meča protiv Malte i Sjeverne Makedonije.

Engleski mediji naveli su kako će doktori reprezentacije obaviti ispitivanje da li su igrači Cityja fizički i emocionalno spremni da zaigraju protiv Malte već u naredni petak. Jedno je sigurno, zna se ko neće proći testove.