Humana misija
33

Grealish donirao sredstva za liječenje navijača i izazvao polemike zbog novčanog iznosa

S. G.
Nogometaš Manchester Cityja i engleske reprezentacije Jack Grealish donirao je novčani iznos od pet hiljada funti za liječenje mladića iz Birmingama koji boluje od leukemije, a za čije je liječenje potrebno milion funti.

Upravo je iz tog razloga dio javnosti u Engleskoj pomalo razočaran zbog novčanog iznosa kojeg je donirao ofanzivac Građana.

Grealish će prema zvaničnim informacijama za šest godina u Cityju inkasirati više od 15 i pol miliona funti, a na njegov račun sedmično "legne" 230 hiljada funti pa upravo zbog toga mnogi mu zamjeraju što je donirao tek pet hiljada funti. To je ujedno najveća individualna donacija za sada ovog Engleza.

[TWITTER]1681073992747057153[/TWITTER]

Cilj je da se za 20-godišnjeg oboljelog mladića Dilana skupi milion funti kako bi mogao da ode na terapiju u Sjedinjene Američke Države, koja može da mu pomogne da se izliječi.

Inače, riječ je o navijaču Birmingama, najvećeg rivala Aston Ville za koju je Grealish nastupao dugi niz sezona i odakle je stigao u redove Građana.

Grealish je prošle sezone bio jedna od udarnih igala u timu Pepa Guardiole koji je osvojio tripletu, a posebno sjajne partije je pružao u drugom dijelu sezone.

Za Manchester City je zabio ukupno 11 golova, a na Etihad je stigao u transferu nešto vrijednijem od 117 miliona funti.