Nogomet
0

Graovac: Respektujemo Vitez, ali smo bolji i pobijedit ćemo

Piše: A. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Aktualni prvak Bosne i Hercegovine, mostarski Zrinjski i novu sezonu Premijer lige otvorio je superiorno. Da pobjeda nad Drinom, kao i domaći trijumfi nad Radnikom i Vitezom nisu bili slučajnost potvrdio je posljednji rezultat Plemića koji su srušili neugodnu tradiciju i pobijedili Željezničar na Grbavici.

"Lijep je osjećaj. Nikada u prošlosti tamo nismo pobijedili, pa je zadovoljstvo nekako još i veće. Bio je lijep ambijent, naši navijači su nam bili pravi vjetar u leđa, a na kraju smo svi zajedno pjevali i slavili važnu pobjedu,“ kazao je za Klix.ba stoper Zrinjskog Danijel Graovac koji je odigrao kvalitetnu utakmicu na Grbavici.

Sutra već u Mostaru će gostovati Vitez. Svi se nadaju nastavku odličnog niza, pa tako i Danijel.

"Pobjeda je imperativ i ja se nadam da ćemo do nje doći. Svakog protivnika respektujemo, ali smatram da smo od Viteza u ovom trenutku dosta kvalitetniji. O formi je i suvišno govoriti, mi smo pobijedili Željezničar u Sarajevu, a Vitez je poražen rezultatom 5:0 na svom stadionu od Slavije. To nije razlog da ih podcijenimo. Od prvog minuta ćemo napasti,“ najavljuje Graovac.

Dobre igre u dresu Zrinjskog nagradio je Vlado Jagodić. Selektor mlade reprezentacije uvrstio ga je na spisak od 17 igrača pred utakmice protiv Austrije i Mađarske.

"Zahvalan sam selektoru na ukazanom povjerenju. Uvijek se iznova radujem reprezentativnim okupljanjima jer je atmosfera u reprezentaciji zaista dobra. Iskreno se nadam da ću svojim prije svega ponašanjem, a potom i zalaganjem i igrama na terenu opravdati poziv koji sam dobio,“ zaključio je Graovac.