News of the World
0

Grant od Portsmoutha dobio tek jednu platu

Totalsport
Avram Grant (Foto: AP)
Avram Grant (Foto: AP)
Od 7. oktobra prošle godine izraelski nogometni trener Avram Grant je zaposlen u Portsmouthu , a od tad je primio samo jednu platu, navodi tabloid News of the World.

Krajem novembra Grant je preuzeo poziciju trenera tima (dotad je bio sportski direktor) nakon što je otkaz dobio Paul Hart.

NOTW navodi da Izraelcu finansijski teško uzdrmani klub duguje najmanje 166.500 funti. Isti izvor također saznaje da klub nije platio usluge catering-agencije koja u klub dostavlja hranu za nogometaše od oktobra, ali i da prvom timu dalje plaća smještaj u luksuznim hotelima iako članovi klupske radne zajednice nisu primili nekoliko plata i ne mogu pokrivati vlastite rate kredita.

Trener Grant potpisao je trenerski ugovor na godinu dana, koji mu garantuje platu od milion funti.

"Ekstremno je frustriran. Osjeća se iznevjerenim od klupskog vodstva ali nastoji ostati fokusiran na posao. Bude li se ipak odlučio otići, dogodit će se to iz svima razumljivih razloga", izjavio je listu jedan neimenovani Grantov prijatelj.

Klub u vlasništvu drži Ali al-Faraj, bogati biznismen iz Saudijske Arabije.

Najnoviji gaf njegovi su ljudi počinili ove sedmice, odlučivši prodati dvojicu novih nogometaša, Younesa Kaboula i Asmira Begovića, iza leđa treneru Grantu i direktoru Peteru Storrieju.