Premijer liga BiH
12

Gradski derbi na Tušnju: Sloboda i Tuzla City spremni za sportski okršaj

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
U okviru 18. kola nogometne Premijer lige BiH u subotu je na Gradskom stadionu Tušanj na rasporedu gradski derbi između Slobode i Tuzla Cityja. Tim povodom danas je upriličen zajednička konferencija za medije na kojoj su iznesena očekivanja tuzlanskih klubova.

Šef stručnog štaba Slobode Milenko Bošnjaković istakao je na današnjoj konferenciji za medije da u predstojećem susretu nema favorita, ali da su crveno crnim prijeko potrebni bodovi.

"Tuzla spada u jedan od rijetkih gradova koji ima svoj lokalni gradski derbi i u njemu trebaju svi uživati. Nama su bodovi prijeko potrebni u borbi za opstanak. Nama nedostaju kartonirani Jusić i Mujagić i to nam je jedna vrsta problema, ali imamo adekvatna rješenja i popunit ćemo praznine. Svi ostali igrači su spremni. Sutra očekujemo pravu prvenstvenu utakmicu i da bolji pobijedi. Ukoliko to budemo mi bit ćemo presretni, a ako budu protivnici pružit ćemo ruku i čestitati", rekao je Bošnjaković.

Strateg Tuzla Cityja Elvir Baljić navodi da je svaki derbi pod nekom drugačijom motivacijom, izrazivši želju za osvajanjem tri boda.

"Mi smo sada u jednoj dobroj poziciji, na trećem smo mjestu. Potrebna su nam tri boda i želio bih da ova utakmica prođe u fer i sportskoj igri, a da pobjedi onaj ko je zaslužio. Moji igrači su spremni. I mi smo imali problema sa povreda, mnogo igrača nam je bilo van terena, ali uvijek pokušavamo pronaći adekvatne zamjene. Ako se budemo borili možemo ostvariti dobar rezultat", dodao je Baljić.

Slobodin nogometaš Omar Pršeš vjeruje da će predstojeći derbi pokvariti loš teren koji je proteklih dana uništen zbog kišnih padavina.

"Ova utakmica je kao i svaka druga, pobjeda će donijeti tri boda. Mi se osim na teren moramo prilagoditi i na nedostatak dva igrača. Sutrašnja tri boda nam znače mnogo u borbi za opstanak", istakao je Pršeš.

Nogometaša Tuzla Cityja Samira Efendića posebno raduje današnja zajednička konferencija za medije, istaknuvši da je predstojeći derbi pozitivna priča za cijeli grad, sport i fudbal uopće.

"Sutrašnja utakmica će biti jako intenzivna zbog tog terena, a pobijedit će ekipa koja bude više željela pobjedu te bila spretnija u minimalnom šansama koje budu stvorili. Slobodi su potrebni bodovi i toga smo svjesni, a isto tako i mi želimo ostati u vrhu tabele. Očekujem dobru i borbenu utakmicu i neka bolji pobijedi", naglasio je Efendić.

Utakmica između Slobode i Tuzla Cityja na rasporedu je sutra od 13 sati na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli.