Donjeck
0

Gradonačelniku čestitke iz 26 zemalja

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Doček nogometaša Šahtara u Donjecku, nakon trijumfa u finalu Kupa UEFA-e, bio je veličanstven. Kapetan Darijo Srna prvi je izašao iz aviona pred nestrpljivu masu navijača.

Hiljade Šahtarovih navijača zaputili su se na aerodrom na doček svojih junaka. Takav spektakl grad Donjeck ne pamti, osim, možda, kada je Šahtar osvojio prvenstvo Ukrajine 2002. godine, kaže klupski glasnogovornik.

Promet je bio 'paraliziran', bilo je nemoguće napustiti aerodrom. Tek dva sata nakon što je momčad napustila aerodrom, promet je bio normaliziran. No, čak i nekoliko sati nakon toga, Donjeck je bio pun navijača s klupskim obilježjima Šahtara. Raspoloženje na ulicama je veličanstveno, a građani Donjecka međusobno si čestitaju na povijesnom uspjehu!

Dakako, doček nije mogao proći i bez važnih političkih autoriteta. Gradonačelnik Oleksandr Lukjančenko ponosno je priznao da su u urede gradske administracije pristigli telegram čestitara iz 26 različitih zemalja!

Kapetan Šahtara Darijo Srna prvi je izašao iz aviona koji je dovezao momčad Šahtara u Donjeck, s visoko uzdignutim pokalom. Iza njega je izašao trener Mircea Lucescu, a potom i ostali igrači. Kada se cijela momčad pojavila na improviziranoj pozirnici na aerodromu, nastala je eksplozija oduševljenja.

Igrači su, u kratkim govorima, zahvalili navijačima na velikoj podršci. Uz prigodnu muziku, veliku feštu obilježio je i vatromet.