Nogomet
0

Gradonačelnik Napolija: Higuainu će trebati 1.000 policajaca ako ikada ponovo dođe u grad

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Gradonačelnik Napolija Luigi De Magistris izjavio je da bi napadač Juventusa Gonzalo Higuain trebao hodati s metalnim detektorom i okružen s više od 1.000 službenika sigurnosti ukoliko se vrati u grad.

Higuain je napustio nogometni klub Napoli u ljeto ove godine i prešao u prvaka Italije za 90 miliona eura, što je izazvalo bijes navijača. Argentinac je postao omražena ličnost u Napoliju, a kada se transfer realizirao, fanovi su na ulici spaljivali njegove dresove u znak protesta što je prešao u redove ljutog rivala.

"Navijači su se na nevjerovatan način vezali za njega, ali nakon odlaska to ih je slomilo. Mislim da on ne bi mogao normalno prošetati gradom. Druželjubivi smo, ali...", kazao je De Magistris, prenosi Football Italia.

Dodao je da je premijer Italije Matteo Renzi morao hodati s metalnim detektorom i s mnogobrojnim osiguranjem, te poručio Argentincu da tako postupi.

"U principu njih dvojica bi se trebali sastati, kako bismo razmotrili policijsko osiguranje", zaljučio je gradonačelnik.

Utakmica između Juventusa i Napolija počinje u 20.45 sati u Torinu, a ova dva tima će se u Napoliju sresti na proljeće naredne godine.