Osvrt Kordića
133

Gradonačelnik Mostara: Incident na derbiju izazvalo je neodgovorno ponašanje zaštitara

N. K.
Navijači se sukobili s policijom (Foto: Screenshot/Bljesak.info)
Navijači se sukobili s policijom (Foto: Screenshot/Bljesak.info)
Mostarski gradonačelnik Mario Kordić oglasio se nakon današnjeg derbija između Zrinjskog i Veleža (1:0), ali i nereda koji su nastali nakon utakmice odigrane na stadionu Pod Bijelim brijegom.
"Čestitam ekipama na poštenom nadmetanju i fer igri. Pokazali ste kako se bori za svoj dres i na kraju utakmice boljem stisne ruka. Zrinjski je danas pobijedio pa njima posebne čestitke. Zaista momci nam svima trebaju biti primjer, treba se pošteno takmičiti na svakom terenu, odigrati najbolje što znaš i pošteno priznati kada je neko bolji", istakao je Kordić.

Osvrnuo se potom na posljednja dešavanja i poruke koje stižu iz Mostara.

"Žalosno je kada pojedinci, nažalost i mi iz svijeta politike koje su naši sugrađani birali da budu odgovorni i primjer ponašanja radimo protivno svim njihovim očekivanjima. Apeliram na sve da razmišljaju o svakoj izgovorenoj riječi, ponašanju i slanju poruka u javni prostor", poručio je Kordić pa dodao:

"Nikada i nikome neće donijeti ništa dobro kada se jedan huliganski napad naziva herojskim činom, a drugi napadom na povratnike. Svi mi imamo odgovornost za ovu djecu i suživot. Budimo svi odgovorniji i pošteniji. Današnji incident izazvalo je neodgovorno ponašanje jednoga od uposlenika zaštitarske službe i na sreću sve se brzo smirilo. Očekujemo sankcionisanje takvih pojedinaca. Neka nam sport bude primjer kako se poštenim radom i odricanjem ostvaruju veliki rezultati i grade vrijednosti."