Premijer liga
0

Gradina i Široki odigrali neriješeno, Olimpic slavio protiv Leotara

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U okviru 6. kola BHT Premijer lige BiH danas su odigrane još dvije utakmice. Susret između Gradine i Širokog završen je rezultatom 2:2, dok je Olimpic na domaćem terenu slavio sa 1:0 protiv Leotara.

FK Gradina - NK Široki Brijeg

Susret između Gradine i Širokog završen je rezultatom 2:2. U prvom dijelu susreta i jedni i drugi su imali nekoliko dobrih prilika. Domaći su ipak poveli u 35. minuti preko Huseinbašića. Na odmor se otišlo uz prednost domaćih. U nastavku susreta Široki nije imao priliku ozbiljno zaprijeti golu domaćih, dok je Gradina pokušavala povećati vodstvo iz kontri. Gradina je vodila sve do 83. minute, kada je Široki preko Kordića uspio doći do izjednačenja, ali su se brzo vratili u igru i ponovo poveli u 89. minuti. Srijelac je bio Alen Turbić. Za dramatičan završetak utakmice pobrinuo se Roskom i tako postavio konačan rezultat susreta 2:2.

FK Olimpic - FK Leotar

Monotonu utakmicu u Sarajevu između Olimpica i Leotara tek u 78. minuti prekinuo je Đelmić kada je sa 20-ak metara od gola postigao pogodak za domaće. Gosti su u 13. minuti imali sjajnu priliku da dođu do vodstva kada je šutirao Filipović, ali lopta je pogodila stativu. Na pauzu se otišlo pri rezultatu 0:0. U Nastavku susreta Leotar je imao inicijativu, no Olimpic ipak uspjeva povesti preko Đelmića, pa je susret završen u korist domaćih.