Ušli u Premijer ligu BiH
10

Grad Konjic upriličio prijem za igrače i upravu FK Igman: Učinili ste nas ponosnim

V. K.
Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić upriličio je danas prijem za članove Fudbalskog kluba Igman, koji je šampion Prve lige Federacije BiH i koji je osigurao plasman u Premijer Ligu BiH, čestitajući ovom prilikom stručnom štabu, igračima, rukovodstvu kao i navijačima, na postizanju historijskog uspjeha za Grad Konjic.

"Želim na ovaj način ukazati čast i poštovanje ovim momcima koji su zajedno sa upravom Kluba sve Konjičane učinili ponosnim. Ova godina biće upisana zlatnim slovima u historiju Grada Konjica, kada je u pitanju sport i trudit ćemo se da pratimo njihove uspjehe i stvaramo što bolje uslove na nastupe i utakmice. U toku je rekonstrukcija stadiona, što je planirano ovogodišnjim budžetom, a nastojat ćemo i kroz razne programe i projekte sve prateće objekte i sadržaje oko stadiona dići na jedan viši nivo, kako bi zadovoljili sve potrebne kriterije za odigravanje utakmica Premijer lige BiH u našem Konjicu. Sretno u Premijer ligi BiH" poručio je gradonačelnik Ćatić, obraćajući se igračima.

U ime Uprave Fudbalskog kluba Igman na podršci i prijemu zahvalio se član Skupštine Kluba Armin Sarajlić, koji je naglasio kako je Grad Konjic kontinuirano uz Fudbalski klub Igman i da upravo taj način djelovanja, timski i u koordinaciji daje prave rezultate koji omogućavaju napredak.

"Drago na mi je da smo ovdje, da smo svojim rezultatima pokazali da smo najbolji ambasadori našeg grada, kako u BiH tako i šire. U toku su intenzivne pripreme za nastup u Premijer ligi BiH i nadam se da će svi uslovi za odigravanje utakmica u Konjicu uskoro biti stvoreni zajedničkim snagama svih nas ovdje. jer nam je cilj što prije zaigrati pred svojom publikom i da uz njihovu podršku slavimo pobjede u utakmicama Premijer lige BiH", kazao je šef stručnog štaba FK Igman Adnan Elezović.

"Današnji prijem za nas i druženje je jedna lijepa gesta Grada i gradonačelnika. To nam mnogo znači i daje podsticaj da radimo, igramo još bolje i jače. Zadovoljan sam zato što smo ostvarili dobar rezultat u sezoni iza nas, jer imamo dobru atmosferu u ekipi i već duži period smo na okupu kao jedno. Dodatna pojačanja se već pomalo uklapaju i mislim da će nam biti mnogo od pomoći u Premijer ligi BiH, kako bi u sezoni koja je pred nama, predstavili u što boljem svjetlu.Klub, ali i Grad Konjic", kazao je Senad Kašić kapiten ekipe FK Igman Konjic.