Imali zaostatak
52

Govor Zlatka Dalića s poluvremena: Bolja smo ekipa, spustite loptu i ne gubite glavu

Klix.ba
Zlatka Dalić (Foto: EPA-EFE)
Zlatka Dalić (Foto: EPA-EFE)
Selektor Hrvatske Zlatko Dalić otkrio je šta je rekao igračima na poluvremenu polufinalne utakmice Svjetskog prvenstva protiv Hrvatske koju su Vatreni pobijedili rezultatom 2:1, a na poluvremenu su imali zaostatak od jednog gola razlike.

Dalić je otkrio da je igračima rekao da ne gube glavu, da moraju igrati po zemlji i da će pogodak sigurno doći. Također je otkrio da je razmišljao o eventualnim penalima i da je vjerovao u treću sreću.

"Rekao sam igračima da smo bolja ekipa i da ne smijemo gubiti glavu. Rekao sam im da ćemo pobijediti, ali da moramo spustiti loptu na zemlju. Nema ništa od dugih lopti i napucavanja, kada bi nam dignuli loptu u zrak, odmah bismo bili u problemu. U drugom produžetku sam razmišljao, šta ako budu penali i tješio sam se, treća sreća, možda prođemo", rekao je Dalić, pa nastavio:

"Momci su dali maksimum, puno je bolesnih i ozlijeđenih, vidjet ćemo što će biti sutra. Znam da je u Hrvatskoj ludnica, drago mi je. Kult reprezentacije se izgubio, bilo je puno negativnosti, ali ljudi su se vratili reprezentaciji. Moramo biti zajedno. Kako god završi finale, ovi momci su junaci", dodao je Dalić.

Finalni meč između Hrvatske i Francuske igra se u nedjelju s početkom u 17:00 sati, dok će meč za treće mjesto igrati Engleska i Belgija, dan ranije od 16:00 sati.