Prekinut niz Bordo tima
245

GOŠK po velikom nevremenu i blatu u Gabeli savladao Sarajevo

Piše: E. B.
Foto: FK Sarajevo
Nogometaši GOŠK-a su u Gabeli savladali Sarajevo rezultatom 1:0 u 15. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Susret je odigran po velikom nevremenu, a teren je u potpunosti bio blatnjav. U tim uslovima nemogućim i neregularnim za igru GOŠK se bolje snašao i upisao treću pobjedu.

U 7. minuti domaćin je prvi zaprijetio kada se Kulović našao u velikoj šansi, ali je sa samo pet metara nabio loptu preko gola.

Sarajevo je na prvu veliku priliku čekalo 20 minuta, kada je Tata izašao sam pred Kozića, ali je golman GOŠK-a sjajno odbranio.

Šest minuta kasnije zatresao se i okvir domaćeg gola kada je Ahmetović sjajno šutirao, ali je pogodio samo prečku.

U 37. minuti GOŠK je stigao u vodstvo. Kulović je oduzeo loptu neopreznom Mujakiću, dodao do Aletića koji je ostavlja Hajdareviću koji šutira precizno i od stativu šalje loptu u mrežu za 1:0.

Do kraja prvog poluvremena u još jednoj šansi je bio Tatar, ali je Kozić ponovo bio uspješniji.

U drugom poluvremenu Sarajevo je vršilo opsadu gola domaće ekipe koja se sjajno branila. Tek 15 minuta prije kraja susreta Bordo tim je imao dobru priliku kada je odbrana GOŠK-a zaboravila na Pidru koji se ubacio, ali je šutirao veoma loše sa desetak metara.

Nakon tog promašaja Musemić je izveo Pidru, a u igru uveo Dupovca kojeg je poslao u sami vrh napada da pravi društvo Ahmetoviću i Velkoskom.

U 87. minuti Sarajevo je propustilo još jednu ogromnu priliku. Tatar je ubacio loptu sa lijeve strane, Šišić spušta loptu u peterac a Rahmanović promašuje čitav gol glavom.

Rahmanović se ponovo našao u šansi u 90. minuti kada je ovaj put glavom bio precizniji, šutirao u same rašlje sa pet metara, ali je Kozić fantastičnom paradom spasio svoj gol i odbio loptu u korner.

Sarajevo je na ovaj način prekinulo niz od šest uzastopnih pobjeda i 13 susreta bez poraza, ali je i dalje na čelu Premijer lige BiH.