Slavili u Belgiji
0

Gordon hvalio Šimunovića, on mu odgovorio: Boyata i ja smo sjajan tandem

Piše: K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Golman škotskog Celtica Craig Gordon imao je samo riječi hvale za Jozu Šimunovića nakon što je njegova ekipa slavila u utakmici drugog kola grupne faze Lige prvaka u Belgiji protiv Anderlechta.

Gordon je istakao da je štoperski tandem odradio vrhunski posao te je posebno pohvalio Jozu Šimunovića i Dedrycka Boyatu koji su prema njegovom mišljenju odradili puno posla.

"Nismo kontrolisali loptu pa je veliki dio posla uradila upravo odbrana. To se posebno odnosi na dvojicu štopera, a oni su bili sjajni te su zaustavili sve napade Anderlechta", rekao je golman Celtica.

U razgovoru za Daily Mail nakon meča, Šimunović je rekao da se Celtic ne boji nijednog protivnika.

"Sve naše protivnike poštujemo, međutim, nema potrebe da se plašimo bilo koga. Moramo igrati kao protiv Anderlechta jer s takvom igrom neće biti problema. Što se tiče saradnje s Boyatom, za sada smo odigrali mnogo utakmica zajedno, navikli smo na igru jedan s drugim i možemo još dugo igrati na tom nivou", rekao je Šimunović.

Podsjećamo, on je dobio poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine koja u subotu od 18 sati igra meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine protiv Belgije.