Mastilo novi trener
40

Goražde se sprema za drugu polusezonu: Najvažnije je zadržati trenutne igrače

Piše: E. A.
Nogometaši Goražda počeli su pripreme za proljetni dio sezone Prve lige FBiH. Prozivci se odazvala većina igrača iz jesenjeg dijela prvenstva, a nekoliko njih priključit će se ekipi nakon razgovora sa Upravom kluba o daljem angažmanu.

Novi trener Goražda je Gordan Mastilo iz Foče, a on kaže da je jako bitno u ekipi imati što je moguće manje nezadovoljnih igrača.

"Ja sam u jesenjem dijelu prvenstva vodio ekipu u zadnje dvije utakmice, poznajem igrački kadar i mogućnosti. Dobro bi bilo da svi ostanu na okupu uz još neka pojačanja. Mogli bi ući mirnije u proljetni dio prvenstva i ostvariti cilj, a to je gornji dio tabele. Bitno je da ne bude nezadovoljnih jer to je preduslov za ozbiljan rad. Zimske pripreme su problem zbog snijega, prvenstvo počinje rano, uslovi su teški, ali moramo izdržati. Potrudićemo se da program rada prilagodimo uslovima, da izbjegnemo povrede igrača bar u ovom periodu", izjavio je Gordan Mastilo, trener FK Goražde.

Dodaje kako bi bio zadovoljan da u timu ostanu svi igrači iz jesenjeg djela prvenstva, no to ipak zavisi od nove Uprava kluba čiji bi sastav trebao biti poznat do kraja sedmice. Kako nezvanično saznajemo novi predsjednik kluba je Nihad Klinac.

Pred novom upravom je i problem finansiranja takmičenja u Prvoj ligi FBIH.

"Imamo pet ljudi koji su praktično potvrdili učešće, mislim da ćemo u narednih nekoliko dana imati kompletan Upravni odbor. Tek smo počeli pripreme, nije idealno, medjutim mi se moramo prilagoditi i raditi ono što možemo. Planiramo nekoliko prijateljskih utakmica i vjerujemo da ćemo u prvenstvo ući spremni, čeka nas teška borba za opstanak bez obzira što smo u sigurnoj zoni jer svi su se pojačali i žele ostvariti rezultat", ističe Emir Sarajlić, predsjednik Skupštine FK Goražde.

Eldin Dučić, nogometaš Goražda vjeruje da ekipa može ostvariti i bolji rezultat od trenutnog na tabeli, no da su za to potrebni i bolji uslovi od trenutnih.

"Mi smo u prošloj polusezoni pokazali da imamo kvalitet, jedan igrač je otišao, kad bi ostali većinom na okupu mislim da bi mogli izboriti opstanak u ovoj ligi čak možda i veći plasman, sve zavisi kakvi će igrači doći. Nadamo se oni koji nam trebaju na deficitarnim pozicijama. Dobro bi došla i veća podrška sportu i sportistima jer vidite gdje treniramo", ističe Dučić.

Prvi treninzi nogometaša Goražda počeli su na pomoćnom stadionu sportskih terena u Prvom maju, koji je u jako lošem stanju.