Novi peh u Širokom
5

Goran Sablić povrijedio tetivu igrajući mali nogomet

Piše: O. T.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U Širokom Brijegu ove sezone nemaju sreće kada je riječ o zdravstvenom biltenu. Nakon brojnih povreda u igračkom kadru povredu je zadobio i trener Goran Sablić koji je igrajući mali nogomet u Splitu povrijedio tetivu zbog čega će morati nositi gips.

Sablić će, prema informacijama kojima raspolažemo, gips nositi šest sedmica i za sada nije poznato da li će u tom periodu tokom mečeva boraviti na klupi svog tima.

Ovaj hrvatski stručnjak je u prošloj sezoni, njegovoj debitantskoj u Premijer ligi, odveo Široki do trofeja u Kupu BiH, a u ovoj sezoni je tokom jesenjeg dijela stalno boravio u samom vrhu premijerligaške tabele.

Široki je sada treći s osam bodova manje od Zrinjskog i 10 bodova manje od Željezničara, a veliko je pitanje kakvo bi bilo stanje na tabeli da je Široki imao manje problema s povredama, jer već dugo nema Dejana Čabraje, povrijeđen je i ponajbolji igrač lige Luka Menalo, dok u remiju protiv Željezničara (1:1) proteklog vikenda na Grbavici nije bilo Stjepana Lončara i Damira Zlomislića.

To je samo trenutno stanje u ekipi, a generalno tokom cijele sezone Sablić je imao velikih kadrovskih problema. Sada je, nažalost, i on povrijeđen, što dodatno otežava ulazak u posljednji dio sezone.