Odlazak s Pecare
14

Goran Sablić napustio Široki Brijeg i preuzeo prvaka Moldavije Sheriff

Piše: O. T.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Goran Sablić više nije šef stručnog štaba NK Široki Brijeg, objavljeno je iz kluba s Pecare. Nakon godinu i po provedenih na klupi Plavo-bijelih, tokom kojih je osvojio i jedan Kup Bosne i Hercegovine, Sablić odlazi u Sheriff iz Tiraspola, tim koji je aktuelni prvak Moldavije. Široki Brijeg je vodio u ukupno 60 službenih utakmica.

"Sablić je napravio iskorak u radu u našem klubu, što nije prošlo nezapaženo. O svim planovima je redovno i korektno izvještavao klub, tako da nismo iznenađeni njegovim odlaskom u Sheriff. Zahvaljujemo se Goranu na predanom radu, bilo je zaista zadovoljstvo sarađivati s njim. Podigao je nivo rada u Širokom Brijegu i njegovom nasljedniku neće biti lako", kazao je u povodu Sablićeva odlaska s kormila Širokog Brijega sportski direktor Dalibor Šilić.

Uz Sablića, Plavo-bijele napušta i pomoćnik Mirko Hrgović. NK Široki Brijeg obojici želi sve najbolje u nastavku trenerske karijere, saopćeno je iz kluba.

"Ko će naslijediti Sablića i povesti Široki 11. juna na pripreme za novu sezonu, još nije poznato. Šilić je za klupsku stranicu potvrdio da su u toku pregovori s nekoliko kandidata, da će izbor uskoro biti sužen na dva-tri imena, a da će nakon toga Upravni odbor donijeti konačnu odluku", dodali su iz Širokog.

Sablić je u 60 utakmica na klupi Širokog ostvario 27 pobjeda, 15 remija i 18 poraza, a ekipa je postigla 84 pogotka i primila 51.

Sheriff je aktuelni prvak Moldavije i igrat će kvalifikacije za Ligu prvaka iduće sezone, a kapiten ovog kluba je povremeni bh. reprezentativac Mateo Sušić.

Moldavski tim je protekle sezone izborio plasman u grupnu fazu Evropske lige nakon što je u play-offu izbacio Legiju iz Varšave, a u grupi je igrao zajedno s Kopenhagenom, Lokomotivom iz Moskve i Žlinom. Lokomotiv je bio prvi, Kopenhagen drugi, dok je Sheriff bio treći u grupi.

U Moldaviji već traje prvenstvo i Sheriff je nakon devet odigranih kola prvi s tri boda više od Milsami Orheija.