Nogomet
724

Goran Bregović posjetio Grbavicu, kupio desetogodišnju ulaznicu

Piše: D. B.
(Foto: fkzeljeznicar.ba)
Bh. muzičar Goran Bregović posjetio je danas stadion Grbavica te je podržao izgradnju istočne tribine.

Bregović je u društvu predsjednika FK Željezničar Mirsada Šiljka, člana Skupštine Senada Zaimovića i marketing menadžera Emira Dobrače posjetio gradilište, ali je i podržao akciju izgradnje istočne tribine kupovinom desetogodišnje ulaznice.

Popularni Brega je rekao da mu je drago što Željo radi na infrastrukturi te se prisjetio utakmica kada je stadion bio ispunjen do posljednjeg mjesta. Izrazio je nadu da će se ta vremena vratiti te da će Grbavica u narednom periodu ponovo biti puna.

Kao što je poznato, Bregović je navijač Željezničara i bivši je predsjednik Bokserskog kluba Željezničar.

Kada je riječ o akciji "Izgradimo istočnu tribinu", koja je pokrenuta u svrhu skupljanja sredstava za gradnju tribine, klub s Grbavice svim zainteresovanim nudi mogućnost kupovine desetogodišnjih ulaznica koje će važiti za sve utakmice u organizaciji FK Željezničar (Premijer liga, Kup BiH, evropske i prijateljske utakmice).

Cijena desetogodišnje ulaznice za istočnu tribinu je 1.000 KM (uključujući i PDV), a svi prihodi ostvareni na ovaj način će se deponovati na poseban račun koji će biti korišten radi prikupljanja sredstava za finansiranje izgradnje istočne tribine (UniCreditBank 3389 0022 0803 0216). Željezničar će redovno, prema već ustanovljenoj praksi, informisati javnost o toku akcije i iznosu prikupljenih sredstava. Uplate se mogu vršiti i na rate.

Uplate za desetogodišnju ulaznicu je moguće vršiti i lično u prostorijama kluba, ali i putem PayPala (više informacija na fkzeljeznicar.ba).

Na zahtjev navijača FK Željezničar je donio odluku o primanju manjih uplata, 20 KM i više, koje će poslužiti kao donacije za izgradnju istočne tribine pod sloganom "Kad mašina tvoja krene".

Rok za završetak radova istočne tribine je 5. mart 2017. godine, a nova tribina u Dolini ćupova imat će kapacitet 4.650 mjesta.