Mladi štoper
6

Gomezu je Tajland otvorio oči: Do tada nisam shvatao veličinu Liverpoola

N. K.
Joe Gomez (Foto: EPA-EFE)
Joe Gomez (Foto: EPA-EFE)
Liverpoolov štoper Joe Gomez (22) ističe kako je Virgil van Dijk dominantan igrač i da uživa igrajući s njime otkako je Nizozemac stigao na Anfield u januaru 2018. godine.

"Bio sam mladi štoper i do tada nisam igrao za Liverpool koliko sam želio, a on me je dočekao raširenih ruku i odmah smo stvorili vezu. Činjenica je da je on skroman čovjek van terena, dobro se slažemo, govorimo i o drugim stvarima pa se razumijemo kako treba i na terenu. Nekada me i izgrdi, ali igrati uz njega je ogromna pomoć i mnogo povećava samopouzdanje. Kada je u pitanju bitka jedan na jedan, znate da će da dominira, uopšte ne gubi zračne duele", rekao je Gomez.

Englez je kao 18-godišnjak došao iz Charltona među Redse i trebalo mu je vrijeme da se privikne.

[TWITTER]1255085931780018177[/TWITTER]

"Nisam shvatao veličinu Liverpoola i u šta se upuštam kada je riječ o očekivanjima. S tim izazovom se moraš suočiti i znati da će biti odjeka kada ne igraš dobro. Ovo je klub velike historije i toga moraš biti svjestan. Odmah sam shvatio kad smo otišli na pripreme na Tajland. Osiguranje svuda, stotine ljudi... Onda smo otišli u Australiju na prijateljsku utakmicu i bio je pun stadion", istakao je reprezentativac Engleske.

Podsjetimo, Liverpool je prije prekida sezone bio prvi na tabeli sa 25 bodova više od drugoplasiranog Manchester Cityja.