Josep Guardiola
0

'Golmanima govorim da ne brane udarce Ibrahimovića'

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Dolazak Zlatana Ibrahimovića iz Intera u Barcelonu neće poremetiti odnose u timu čija prva zvijezda i dalje ostaje sjajni argentinski nogometaš Lionel Messi.

U nekoliko navrata su to potvrdili iz katalonskoga kluba gdje smatraju da će uprkos dolasku švedskog napadača najveći pritisak morati ponijeti njihov sjajni playmaker.

  • Messi se mora osjećati važno, dosadilo bi mu igranje bez pritiska - kazao je trener ekipe Josep Guardiola svjestan da će mnogi pogledi biti usmjereni prema novopridošlom Šveđaninu.

Zna trener osvajača Lige prvaka, Primere i Kupa kralja da će se Ibrahimović morati uklopiti u tim kako bi punom snagom ona krenula u odbranu sjajnih prošlogodišnjih rezultata. Stoga, uprkos operaciji šake Ibrahimović sa smanjenim intezitetom trenira s ostatkom ekipe. Tačnije, pucao je malo po golu, a prema nekim izvještajima, to je odradio bez greške.

  • Razgovarao sam s golmanima, malo ih omekšao. To je potrebno Ibrahimoviću da dobije dozu samopouzdanja. Zbog toga je bio toliko precizan - našalio se Guardiola.