Nogomet
2

Golman Swanseaja strahuje da ne primi gol od Asmira Begovića

Klix.ba
Gerhard Tremmel (Foto: AFP)
Gerhard Tremmel (Foto: AFP)
U okviru 11. kola Premiershipa, Swansea danas dočekuje Stoke City našeg Asmira Begovića. Golman domaće ekipe Gerhard Tremmel izrazio je bojazan da ne primi gol od bh. reprezentativca kao što je to bio slučaj u prošlom kolu kad je Begović sa velike udaljenosti savladao Artura Boruca.

Golom protiv Southamptona, Begović je postao tek peti golman koji je zatresao mrežu u najelitnijem razredu engleskog nogometa.

Danas će na golu Swanseaja biti drugi golman tog tima Gerhard Tremmel nakon što je u prošlom kolu Michel Vorm dobio crveni karton.

"Vidio sam Begovićev gol prošle sedmice. I moj je cilj zatresti mrežu jer do sada nisam to uspio. Nekoliko puta sam u napadu udario loptu glavom, ali još uvijek sam bez gola. Nemam još puno vremena da ostvarim ovaj cilj", kaže 34-godišnji Nijemac.

"Nije baš najbolji osjećaj primiti gol na taj način, pogotovo za Boruca koji je bio odličan ove sezone. Nikada nisam primio gol od golmana, ali ću biti u pripravnosti kad Begović bude ispucavao loptu", poručio je Tremmel uoči današnje utakmice koja će mu biti prva ove sezonena satdionu Liberty.