Nogomet
75

Golman Suttona otkrio: Pojeo burek tokom meča protiv Arsenala zbog opklade

Klix.ba
Sutton United je sinoć izgubio od Arsenala rezultatom 2:0 u osmini finala FA Cupa, ali zvijezde večeri nisu bili ni Theo Walcott, ni Alexis Sanchez, već rezervni golman domaćina Wayne Shaw.

Četrdesetpetogodišnji Shaw, koji je sa 127 kg najteži čuvar mreže u Velikoj Britaniji, sinoć je u finišu utakmice snimljen kako jede burek.

Golman Suttona, koji je u omladinskim kategorijama Southamptona igrao zajedno i sa velikim Alanom Shearerom, je u intervjuu za Good Morning Britain pojasnio zašto je to učinio.

Shaw je igrao u omladinskim kategorijama Southamptona sa Shearerom
Shaw je igrao u omladinskim kategorijama Southamptona sa Shearerom

"Znam da nama igračima nije dozvoljeno da se kladimo, ali su mi saigrači prije utakmice rekli da je kvota 8 da ću pojesti pitu tokom meča. Rekao sam im da nisam jeo ništa čitav dan i da bih mogao pojesti burek ako baš ogladnim. Na poluvremenu sam otišao u kuhinju i uzeo burek, a s obzirom da su na kraju meča sve tri izmjene bile izvršene, a i gubili smo 2:0 i rekao sam sebi 'što da ne', te sam uzeo burek i pojeo ga. Neka se oni koji su se kladili na to obraduju. Mislim da su se neki moji saigrači i navijači ekipe kladili na to. Ja nisam", rekao je Shaw.

Ipak, danas je zbog tog njegovog priznanja otvorena istraga. Sun Bets, kladionica koja je ponudila kvotu 8 na ovu opkladu je ujedno i sponzor kluba i ona je obuhvaćena istragom zajedno sa Shawom i ljudima koji su dobili novac.

Sun Bets je objavio kako je isplatio petocifrenu sumu dobitnicima.