Sjajni čuvar mreže
174

Golman od 72 miliona eura: Alisson driblao igrače Brightona i oduševio navijače Liverpoola

Klix.ba
Alisson Becker (Foto: EPA-EFE)
Alisson Becker (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Liverpoola sjajno je počela novu sezonu u engleskom Premiershipu, a oni nakon prva tri kola imaju maksimalnih devet bodova. Jedan od igrača koji je oduševio navijače klub s Anfelda je golman Alisson Becker koji još uvijek nije promio pogodak u prvenstvu.

Liverpool je u trećom kolu na domaćem terenu s minimalnih 1:0 bio bolji od Brightona, a sama utakmica pokazala je nevjerovatan napredak koji je Jurgen Klopp napravio u ovom klubu.

Naime, nakon pogotka Salaha u prvom poluvremenu i vodstva od 1:0, Liverpool je igrao neprepoznatljivo loše i ostavljali su puno prostora gostima da im opasno ugroze gol. U ranijim sezonama, Liverpool je u utakmicama sa slabijim protivnicima često na naivan način gubio bodove i ostajao bez pobjede, što od ove sezone, čini se, više neće biti slučaj.

Klopp je na gol doveo fantastičnog Brazilca Alissona koji je još jednom pokazao zbog čega ga mnogi smatraju već sada najboljim golmanom na svijetu. U finišu meča, Gross je imao veliku priliku da Brightonu donese izjednačenje i jedan bod, ali je bivši golman Rome fantastično reagovao i odbranio njegov udarac.

Pored toga, Alisson je pokazao izražen kvalitet s loptom s obzirom na to da je u više navrata pokazao veliko nogometno znanje, čak je jednim driblingom podigao čitav Anfield na noge.

Pored Alissona, najzaslužniji za ovakve igre Liverpoola svakako da je i Virgil Van Dijk koji igra u životnoj formi, a kojeg su Redsi u januaru doveli iz Southamptona.