Hoće veću minutažu
33

Golman Liverpoola želi napustiti klub, Redsi žele 25 miliona eura za njega

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nizozemski stručnjak Arne Slot je prije nekoliko dana zvanično preuzeo funkciju šefa stručnog štaba engleskog Liverpoola, a sada su mu stigle i prve loše vijesti.

Kako javljaju medjii u Engleskoj, rezervni golman Redsa Caoimhin Kelleher želi napustiti klub ovog ljeta u potrazi za većom minutažom.

Reprezentativac Republike Irske je prethodne sezone odigrao ukupno 26 utakmica za klub sa Anfielda što je najviše u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

Odigrao je svaku minutu u Carabao Cupu i sačuvao svoju mrežu netaknutom u pobjedi u finalu pomenutog takmičenja protiv Chelseaja kada su Redsi slavili rezultatom 1:0 u februaru.

Ipak, Alisson Becker je nedodirljiv među stativama Liverpoola što se očigledno ne sviđa Kelleheru koji želi potražiti klub gdje će više braniti.

Ovaj 25-godišnjak je izdanak akademije Liverpoola, a sa Redsima ima ugovor do 2026. godine. Klub sa Anfielda će za njegove usluge tražiti oko 25 miliona eura.

Pored njega, klub su ranije napustili golman Adrian, stoper Joel Matip te veznjak Thiago Alcantara kojima su istekli ugovori s Liverpoolom.