Savladale ga emocije
16

Golman Liverpoola objasnio zašto je plakao nakon postignutog gola: Volio bih da je bio ovdje

H. H.
Brazilca su na kraju susreta savladale emocije (Foto: Screenshot)
Brazilca su na kraju susreta savladale emocije (Foto: Screenshot)
Golman Liverpoola Alisson Becker bio je junak svog tima golom koji je postigao u sudijskoj nadoknadi za pobjedu 2:1 protiv WBA, a kraj utakmice brazilski čuvar mreže dočekao je u suzama.

Alisson je u dirljivom intervjuu nakon utakmice objasnio da su njegove emocije povezane sa smrću njegovog oca Josea Agostinha, koji se utopio u februaru u Brazilu. Zbog pandemije koronavirusa i putnih restrikcija, sjajni golman nije mogao putovati i prisustvovati sahrani, a nakon postignutog gola sjetio se svoga oca.

U 95. minuti Alexander-Arnold je izveo korner sa lijeve strane, a Alisson je sjajno reagovao i glavom je postigao izvanredan pogodak.

"Previše sam emotivan posljednjih mjeseci zbog svega što se dogodilo mojoj porodici i meni. Ali, nogomet je moj život i sa ocem sam igrao otkad znam za sebe. Volio bih da je bio ovdje da vidi gol, ali siguran sam da ga je ipak vidio i da slavi", kazao je Alisson koji se zahvalio svima na podršci koju je dobivao proteklih mjeseci.

Na kraju razgovora, Alisson se našalio kako je to "najbolji gol" koji je ikad postigao (to mu je jedini pogodak u karijeri), a ukoliko se Redsi plasiraju u Ligu prvaka svakako će se o njegovom golu još dugo pričati.

Ovom pobjedom Liverpool je ostao u utrci za plasman u Ligu prvaka s obzirom da ima bod manje od Chelseaja i tri manje od Leicestera koji su na mjestima koja naredne sezone vode u elitno evropsko klupsko takmičenje.

Liverpool do kraja igra protiv Burnleyja u gostima i kući protiv Crystal Palacea, Chelsea dočekuje Leicester i gostuje kod Aston Ville, dok Leicester nakon gostovanja kod Chelseaja igra kući protiv Tottenhama.