Nogomet
0

Golman Hannovera zaradio 54.000 eura sjedeći na tribinama

Totalsport
Ron-Robert Zieler (Foto: Reuters)
Ron-Robert Zieler (Foto: Reuters)
Golman Hannovera Ron-Robert Zieler dobro je unovčio pozive koje mu je uputio selektor njemačke nogometne reprezentacije Joachim Löw.

Za tri odgledane utakmice s tribina 22-godišnji mladić će na račun pospremiti 54.000 eura. Njemački nogometni savez (DFB), naime, ne radi nikakvu razliku između reprezentativaca koji su igrali, bili među rezervama ili sjedili na tribini. Za svaki poziv u nacionalnu ekipu u kvalifikacijama za Euro 2012. premija je 18.000 eura .

Zieler je prvi put pozvan prošli mjesec za utakmicu protiv Austrije, a potom i za mečeve protiv Turske i Belgije. U prve dvije utakmice je ostao treća opcija, iza Manuela Neuera i Tima Wiesea, a tako će biti i večeras u susretu s Belgijancima. Uprkos tome što je Njemačka već osigurala plasman na Euro prvim mjestom u grupi A, Löw neme namjere u Düsseldorfu previše eksperimentirati, tako da će Zieler opet na tribinu.

Iako, dakle, još uvijek nije dočekao premijeru u dresu ''elfa'', zaradio je sasvim solidan honorar samo na račun poziva u reprezentaciju. Ukupno će DFB za 36 igrača koji su primali pozive tokom aktualnih kvalifikacija, te za članove stručnog štaba, isplatiti oko četiri miliona eura premija.