Hradecky optimista
144

Golman Finske pred meč s BiH: Džeko nije Messi, moramo pobijediti

Klix.ba
Lukaš Hradecky (Foto: AFP)
Lukaš Hradecky (Foto: AFP)
Golman nogometne reprezentacije Finske Lukaš Hradecky danas je govorio za medije, a nije propustio "bocnuti" kapitena naše reprezentacije Edina Džeku.

Golman Bayer Leverkusena je istakao kako mu je trosedmični odmor nakon završetka prvenstva prijao. Igrači Apotekara su nakon završetka Bundeslige kolektivno otišli u Barcelonu na odmor gdje su se, ako je suditi po njegovim riječima, ludo zabavljali.

"Šta se desi u Barceloni, ostaje u Barceloni. Bili smo tamo tri dana, a oni koji su uspjeli preživjeti će to dugo pamtiti. No, sad smo počeli pripreme i ozbiljno treniramo", rekao je Hradecky.

Hradecky je istakao kako je plasman u Ligu prvaka koji je Bayer ostvario ispunjenje jednog sna. Drugi se zove odlazak na Euro, a jedna od prepreka za to je selekcija BiH.

"Ako se želimo plasirati na Euro, moramo pobijediti BiH. Znamo kako igraju, šalju stalno lopte Džeki koji ih dalje distribuira saigračima. Znamo kako ga zaustaviti. Paulus Arajuuri će mu biti stalno za vratom, udarit će ga nekoliko puta i prestat će biti vrhunski igrač nakon toga. Džeko nije Messi", rekao je Hradecky.

Susret Finska - BiH igra se u subotu s početkom u 18 sati.