Otvorio dušu
18

Golman Barcelone: Nemam pojma o nogometu, ne gledam utakmice i ne znam igrače

K. H.
Marc-Andre ter Stegen (Foto: EPA-EFE)
Marc-Andre ter Stegen (Foto: EPA-EFE)
Golman Barcelone Marc-Andre ter Stegen otkrio je da rijetko gleda nogomet i da protivničke igrače prepoznaje po pokretima, a ne po imenima.

Ter Stegen je istakao da nogomet jedino gleda ukoliko igra neki od njegovih drugova, a da inače nije pretjerani ljubitelj po mnogima "najvažnije sporedne stvari na svijetu".

"Ljudi se smiju kada im kažem da nemam pojma o nogometu. Ne gledam često utakmice. Ponekad me pitaju za ime nekog igrača, a ja uopšte nemam predstavu o kome se radi. Ne znam kako se igrači zovu, ali kada mi pokažu videoklip onda prepoznam tačno o kome se radi. Sjećam se igrača po njihovim pokretima na terenu, a ne po imenu. To je neobično, znam, ali dešava se, a nogomet u privatnom životu gledam samo kada se igra neka interesantna utakmica ili kada igra neki moj drug", kazao je Ter Stegen.

Na pitanje kako se nosi sa situacijom u svijetu koji je pogođen pandemijom koronavirusa, Ter Stegen je otkrio da je tek nedavno od golmana Liverpoola Alissona Beckera naučio kako se pravilno peru ruke.

"Nedavno sam razgovarao s Alissonom i on mi je objasnio kako se pravilno peru ruke. Prije toga uopšte nisam razmišljao o tim stvarima. Mi igrači nosimo odgovornost u vrijeme pandemije i dobro je to što imamo milione pratilaca na društvenim mrežama jer dobrim objavama možemo pomoći drugim ljudima. Ja sam postavio savjet koji mi je dao Alisson", istakao je golman Barcelone.

Ter Stegen je u Barcelonu stigao iz Borussije M'gladbach 2014. godine, a za reprezentaciju Njemačke je branio na 24 susreta.