Nepotreban duel
17

Golman Arsenala se digao s nosila i optužio protivnika za tešku povredu

K. H.
Trenutak kada je Leno "uperio prst" u igrača Brightona (Foto: EPA-EFE)
Trenutak kada je Leno "uperio prst" u igrača Brightona (Foto: EPA-EFE)
Golman Arsenala Bernd Leno doživio je tešku povredu u meču 30. kola engleskog Premiershipa protiv Brightona, a kada je izlazio na teren, imao je verbalni okršaj s igračem koji ga je povrijedio - Nealom Maupayjom.

Naime, Leno je u 35. minuti nezgodno doskočio na desnu nogu nakon jednog duela na ivici kaznenog prostora, nakon čega je povrijedio koljeno i ubrzo nakon toga iznesen je s terena i za njega je ova sezona završena.

Razlog povrede svakako leži u nepotrebnom duelu igrača Brightona Neala Maupayja i golmana Arsenala, nakon kojeg je ovaj napadač tražio indirektan udarac, što mu je ujedno bio i cilj kontakta s Lenom. Kako je njemački golman doživio povredu, igrač Brightona ušao je u sukob s brojnim igračima Arsenala.

[TWITTER]1274353343448653824[/TWITTER]

Ipak, najglasniji je bio Leno i to u trenutku kada su ga iznosili s terena, a on se čak digao s nosila i obratio se ovom napadaču kojeg očigledno smatra direktnim krivcem zbog teške povrede koju je doživio.

Leno je uperio prst u Maupayja, dok je on raširio ruke smatrajući da nije kriv za njegovu povredu, a na kraju, upravo je Maupay bio junak domaćeg tima jer je u 95. minuti pogodio za pobjedu od 2:1. Nakon kraja meča, ušao je u novi sukob s igračima Arsenala, odnosno sa Matteom Guendouzijem koji ga je čak u jednom trenutku davio.