Premijer liga BiH
37

Golijada na Tušnju: Tuzla City ponovo nije pobijedio i ostao u zoni ispadanja

H. H.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Nogometaši Tuzla Cityja i GOŠK-a remizirali su rezultatom 2:2 u okviru 12. kola Premijer lige, a susret je obilovao prilikama s obje strane i gledaoci su mogli uživati u dobroj utakmici.

Domaći su se nadali bodovima kojima bi pobjegli iz opasne zone i već u 3. minuti stigli su do vodstva golom Kobiljara.

Potom su dvije velike šanse propustili Pantelić i Hadžić, nakon čega su se probudili i gosti i preuzeli inicijativu. Dobru priliku u 44. minuti imao je Mandić, ali loloć je odbranio.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, GOŠK je izjednačio. Musulin je šutirao, a Šuta odbijenu loptu poslao u mrežu za 1:1.

GOŠK je napadao i nakon izjednačenja te je propustio nekoliko dobrih prilika, a u 79. minuti Tuzla je pogodila prečku preko Mašovića.

Samo dvije minute kasnije GOŠK je došao do prednosti. Musulin se dobro snašao nakon odbrane Lolića, te je iz drugog pokušaja postigao gol za prednost gostiju 2:1.

Tuzlaci se nisu predavali i pet minuta prije kraja Pantelić je postigao golom za konačnih 2:2. Bodom svakako mogu biti više zadovoljni gosti, dok je Tuzla City ostao bez pobjede i sedmi susret u nizu, te su i dalje u zoni ispadanja.

Tuzla City će u narednom kolu gostovati Zrinjskom, dok GOŠK dočekuje Velež.

Rezultat i strijelci:

Tuzla City - GOŠK 2:2 (Kobiljar 3', Pantelić 85' / Šuta 51', Musulin 81')

Tabela:

Standings provided by Sofascore