Nogomet
0

Gojko Cimirot: Sarajevo je ozbiljan klub sa sjajnim navijačima, brzo ću se uklopiti

Piše: D. B.
Gojko Cimirot
Gojko Cimirot
Mladi reprezentativac BiH i novi igrač FK Sarajevo, Gojko Cimirot, u razgovoru za portal Klix.ba je govorio o izazovima koji ga očekuju, kako u Bordo dresu, tako i u dresu mladih Zmajeva.

Cimirot nije krio sreću zbog dolaska u FK Sarajevo, o kojem ima visoko mišljenje. Zahvalan je bivšem klubu Leotaru iz Trebinja, koji je važan faktor u njegovoj karijeri, koja ide uzlaznom putanjom.

"Sretan sam zbog toga što se na kraju sve završilo kako treba. Prije svega bih se zahvalio FK Leotar, čiji su čelnici korektno postupili prema meni. FK Sarajevo je jedan od većih klubova na našim prostorima, uvijek ima visoke ambicije, što samo po sebi govori da se radi o ozbiljnom klubu. Bore se za titulu svake godine i izađu u Evropu, imaju odlične uslove, ambijent, navijače, profesionalne ljude koji vode klub te, naravno, odličnog trenera i saradnike. Mislim da možemo ispuniti zacrtane ciljeve u narednoj sezoni. Jedva čekam da počnem treninge, vjerujem i da će me saigrači prihvatiti i da ću se brzo ukopiti. Dolazak u FK Sarajevo je pravi korak u mojoj karijeri", izjavio je Cimirot.

Cimirot je u utorak na Bilinom Polju igrao za U21 reprezentaciju BiH, koja je rezultatom 4:1 savladala vršnjake iz Albanije u prvoj utakmici kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Češkoj Republici sljedeće godine. Zadovoljan je onim što je ekipa pokazala u Zenici.

"Bila je to zaista sjajna partija u kojoj smo ostvarili očekivanu pobjedu. Najbitnije je da smo kvalifikacijski ciklus otvorili pobjedom, to je veoma važna stvar za nas. Ušli smo u utakmicu odlično, postigli dva pogotka na vrijeme, ali smo nažalost primili gol u sudijskom vremenu, nakon čega se uvukla nervoza u naše redove. Međutim, drugo poluvrijeme je bilo kao iz bajke. Selektor je postavio određene ciljeve, a mi smo ih ostvarili. Dogovorili smo se da igramo agresivnije i koncentrisanije i to se isplatilo. Držali smo loptu u svom posjedu i iz sjajnih kontri postigli dva gola te na kraju zasluženo slavili", kazao je mladi reprezentativac BiH.

U nastavku kvalifikacija također očekuje dobre rezultate.

"Mi razmišljamo iz utakmice u utakmicu i mislim da možemo ostvariti sjajne rezultate. Imamo odličnu generaciju, sjajne momke u svakom pogledu. Sljedeći protivnik je Mađarska, neugodna ekipa, ali ako se budemo maksimalno zalagali mislim da neće biti problema za nas. Svakoga respektujemo, ali nikoga se ne bojimo", jasan je bio Cimirot.