Reprezentativac BiH
14

Gojko Cimirot nakon pet i po godina postao slobodan igrač, želio je ostati u Standardu

D. P.
Cimirot se oprostio nakon više od 200 nastupa za klub (Foto: Standard de Liege)
Cimirot se oprostio nakon više od 200 nastupa za klub (Foto: Standard de Liege)
Bosanskohercegovački reprezentativac Gojko Cimirot oprostio se od dresa Standarda iz Liegea u kojem je igrao čak pet i po godina.

Nakon poraza od Genta za vikend (3:1), Cimirot je izašao pred novinare i pozdravio navijače Standarda s kojim nije produžio ugovor te će tokom ljeta kao slobodan igrač potražiti novu sredinu.

Utakmica protiv Genta, kojom je završena sezona, bila je 201. za Cimirota u dresu Standarda. Nakon nje poručio je da mu je bila velika čast igrati za takav klub.

"Znali smo da je Gent dobra ekipa i da je poraz moguća opcija. Iz Standarda nosim mnogo lijepih uspomena, posebno Kup Belgije kojeg smo osvojili u mojoj prvoj sezoni ovdje. Sretan sam i ponosan što sam mogao odigrati više od 200 utakmica u dresu ovog kluba", poručio je bh. reprezentativac za Eleven Sport nakon utakmice za vikend.

Da neće doći do produžetka saradnje s belgijskim klubom, bilo je jasno i prije nekoliko dana. Bivši igrač Leotara, Sarajeva i PAOK-a otkrio je da je želio ostati u Standardu, ali da nije dobio zadovoljavajuće uvjete.

"Teško je vrijeme za reći zbogom. Ovdje sam bio skoro šest godina. Želim zahvaliti svim trenerima, saigračima i svima s kojima sam radio. Učio sam od svake osobe i svakog trenera, sjajno sam provodio vrijeme, ali to je nogomet i ponekad se moraš oprostiti. Želio sam ostati u Standardu, ali ne pod uvjetima koji su mi ponuđeni", poručio je u oproštaju.

Teško je reći gdje bi 30-godišnji veznjak mogao nastaviti karijeru. Kao slobodnom igraču ne bi mu trebao biti problem naći novi kvalitetan angažman.