Vrlo privlačna opcija
1

Gojak ide kod Beckhama u transferu karijere, a nakon njega stiže i Messi?

D. P.
Gojak na listi želja Beckhamovog Miamija (Foto: EPA-EFE)
Gojak na listi želja Beckhamovog Miamija (Foto: EPA-EFE)
David Beckham i Jorge Mas u svom Inter Miamiju žele nova pojačanja, a jedno od imena koje se spominje je i reprezentativac Bosne i Hercegovine Amer Gojak.

Hrvatski Index sinoć je objavio kako tim iz MLS-a prati Amera Gojaka i želi ga dovesti u svoje redove, a ni sam reprezentativac BiH ne bi imao ništa protiv pošto nije u ozbiljnim planovima trenera Ante Čačića.

O Gojakovom eventualnom transferu pisali su i Amerikanci, pa je tako stranica MLS Network navela da bi milion i po dolara bio dovoljan za kupovinu dugogodišnjeg igrača Dinama. To bi za Gojaka bila odlična šansa da se dokaže u Americi i možda izbori za status prvotimca u klubu čiji je vlasnik David Beckham.

Interesantno, istovremeno su iz Inter Miamija potvrdili interes za dovođenjem jednog od najboljih nogometaša svih vremena Lionela Messija. Predsjednik kluba Jorge Mas istakao je kako se nada da će Messi prihvatiti uvjete koje mu ponude iz Miamija.

"Beckham i ja želimo dovesti najbolje nogometaše svijeta ovdje u Miami. Želimo biti referentna tačka za nogomet u SAD-u, a kada pričamo o najboljim nogometašima svijeta, Leo Messi je svakako najbolji. Nadamo se da će ga uvjeti ovdje privući kako bi zaigrao u SAD-u, u dresu Inter Miamija", rekao je predsjednik kluba Jorge Mas.

Inače, u redovima Inter Miamija već igra nekoliko zvijezda koje su se proslavile u evropskom nogometu poput Gonzala Higuaina i Blaisea Matuidija. Trener je legenda Manchester Uniteda Phil Neville.