Nogomet
0

Goal.com: Van Persie u sukobu s Moyesom

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Renomirani nogometni portal Goal.com navodi kako se jedan od najboljih nogometaša Manchester Uniteda Robin van Persie (30) ne slaže s trenerskim metodama novog menadžera Davida Moyesa.

Navodno je holandski napadač rekao bliskim prijateljima kako je nezadovoljan naglaskom koji Moyes daje trkačkim treninzima i treninzima izdržljivosti, što je dosta različito od režima koji je vladao pod Sir Alexom Fergusonom.

Navodno Van Persie smatra da je pretreniran što ga čini podložnijim povredama. Najbolji premierligaški strijelac iz prošle sezone također je razočaran činjenicom da Rene Meulensteen, njegov sunarodnjak i bivši trener Uniteda, nije zadržan u stručnom štabu dolaskom Moyesa "na vlast".

Goal.com navodi kako su navodno Van Persie i Moyes imali užarenu raspravu uoči mančesterskog derbija koji je kasnije Holanđanin propustio zbog povrede prepona. Tom je utakmicom okončan njegov niz od 90 uzastopnih premierligaških nastupa (za United i Arsenal), a Van Persie smatra da je razlog upravo pretreniranost.

Nakon toga Van Persie je propustio i meč Capital One Cupa protiv Liverpoola, a u kasnijem premierligaškom ogledu protiv West Bromwicha ušao je s klupe. Najnovije Van Persie ima problema s povredom palca i lista, što bi ga moglo udaljiti od današnjeg meča 8. premierligaškog kola protiv Southamptona.