Pred utakmicu u Zenici
0

Goal.com predviđa 2-1 za BiH

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
U najavi večerašnje utakmice između BiH i Turske popularni sportski portal Goal.com navodi kako je naša reprezentacija na korak od Svjetskog prvenstva 2010, te podsjeća da trenutno ima četiri boda više od trećeplasirane Turske.

Reprezentacija BiH, pod vođstvom karizmatičnog Ćire Blaževića, prikupila je 15 bodova iz sedam utakmica, piše Goal.com. Ovaj veteran je sastavio tim od samih napadačkih talenata, poput Zvjezdana Misimovića i Edina Džeke iz njemačkog Wolfsburga.

Subotnja pobjeda protiv Armenije pojačala je apetite svih za drugim mjestom u grupi, koja vodi u play-off. Ipak, na Bilino polje dolazi favorizovana reprezentacija Fatiha Terima, koja je poznata po tome da dobro funkcioniše pod pritiskom.

S talentima poput Turana i Sanlija, jasno je da Turska neće biti lagan protivnik.

Goal.com ipak predviđa rezultat 2-1 za BiH i posebno skreće pažnju na Hoffenheimovog napadača Vedada Ibiševića, koji se vraća u formu nakon povrede zadobijene u januaru, i Edina Džeku, koji predstavlja stalnu opasnost za gol protivnika.

Kad je u pitanju gostujući tim, navijači i nogometni stručnjaci ističu Ardu Turana, koji je bio jedan od najboljih na terenu u subotnjoj utakmici protiv Estonije.

Poznata kladionica Bet-at-home u svojoj ponudi za pobjedu BiH nudi kvotu 2.65, za remi 3.25, dok je za trijumf Turske izbacila ponudu 2.40. Očigledno je da našim gostima daju veće izglede.