Sjajna atmosfera
39

Gündogan o uspjehu s Borussijom: Skoro niko nije imao djevojku i izlazili smo do jutra

Klix.ba
Ilkay Gündogan (Foto: EPA-EFE)
Ilkay Gündogan (Foto: EPA-EFE)
Vezni nogometaš Manchester Cityja İlkay Gündogan otrkio je u razgovoru za engleske medije tajnu uspjeha Borussije Dortmund u kojoj je on pod vodstvom Jurgena Kloppa igrao od 2011. do 2016. godine.

Zanimljivo, Gündogan kaže kako je u toj ekipi Milionera mali broj nogometaša imao djevojku te da su se igrači često družili i vrijeme provodili zajedno.

"Mali broj igrača u toj generaciji imao je djevojku. Puno smo se družili međusobno, stalno smo izlazili, a često se znalo i popiti malo više, što se vidjelo na treninzima", otkrio je Gündogan koji je 2016. godine u transferu vrijednom 22 miliona eura iz Dortmunda pojačao Manchester City.

Ipak, ovaj Nijemac turskog porijekla kaže da nije sve bilo tako divno te da je Klopp to dopustio s obzirom na dobre rezultate.

"Trener Jurgen nas je jednom na treningu poredao i rekao kako zna da smo do jutra bili u provodu. Rekao je da ga ne zanima ko je bio tu i da imamo sreću što smo pobijedili utakmicu. Rekao je da bismo u suprotnom dobili najveću kaznu u historiji", kazao je Gundogan.

On je u ovoj sezoni odigrao 14 utakmica u dresu Manchester Cityja, a nijednom se nije upisao u listu strijelaca. Građani se nakon 11 odigranih kola nalaze na prvom mjestu s 31 osvojenim bodom, osam više od drugoplasiranih Manchester Uniteda i Tottenhama.