Važan igrač Građana
47

Gündogan napušta Manchester City, poznato ime evropskog velikana u kojem će nastaviti karijeru

K. H.
İlkay Gündoğan (Foto: EPA-EFE)
İlkay Gündoğan (Foto: EPA-EFE)
Njemački veznjak İlkay Gündoğan na kraju sezone, a kada i zvanično istekne ugovor, napustit će Manchester City i kako pišu španski i engleski mediji, karijeru će nastaviti u redovima Barcelone.

Brojne ekipe se posljednjih mjeseci bore da potpišu ovog sjajnog njemačkog veznjaka turskog porijekla, a navodi se da mu je najprivlačnija ponuda Barcelone i da će na kraju prihvatiti ponudu katalonskog tima i pridružiti se ovom timu.

Gündoğan je prihvatio dvogodišnji ugovor s mogućnošću da se on produži na još jednu sezonu, a riječ je o igraču koji je 2016. godine stigao u Manchester City i koji je za ovaj engleski tim odigrao 293 utakmice.

Ukupno je postigao 54 pogotka za tim s Etihada i jedan je od najvažnijih igrača u pohodu ovog tima na četiri titule prvaka Premiershipa. Uz to, osvojio je još FA cup, četiri Liga kupa i dva Community Shielda.

U ovoj sezoni Gündoğan je odigrao ukupno 40 mečeva za Građane, a postigao je pet pogodaka i uz to upisao pet asistencija. Ukupno je za Manchester City odigrao 293 meča, a upisao je 38 asistencija.