Otišao kod Guardiole
19

Gündogan je odbio preći u Liverpool zbog Kloppa iako ga smatra najboljim na svijetu

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Veznjak Manchester Cityja Ilkay Gündogan otkrio je razlog zbog nije želio iz Borussije Dortmund preći u Liverpool i tako nastaviti saradnju sa Jurgenom Kloppom koji ga je svojevremeno proslavio u ovom njemačkom klubu.

Gündogan je rekao da je ponosan što je tokom karijere imao priliku sarađivati i s Kloppom i s Guardiolom, a kako je rekao, to su dva najbolja trenera na svijetu.

"Vjerujem da ima mnogo igrača koji su ljubomorni na mene jer sam imao priliku sarađivati sa Klopoom i Guardiolom. Obojica imaju posebno mjesto u mom srcu, donijeli su mi mnogo sreće i dio su mog uspjeha", kazao je Gündogan.

Nakon toga, on je otkrio razlog zbog kojeg 2016. godine iz Borussije Dortmund nije prešao u Liverpool, iako je ranije uspješno sarađivao s Kloppom.

"Vjerujem u životne izazove i uvijek se trudim sebi postavljati nove ciljeve. Ako ne izađem iz zone komfora, nikada se neću promijeniti, ni poboljšati, a iako sam imao sjajne godine s Kloppom, osjećao sam se da mi treba nešto novo u životu. Želio sam napustiti Dortmund i ne razmišljati o tome da provodim vrijeme s Jurgenom, što je glavni razlog zbog kojeg sam odbio Liverpool", otkrio je Gündogan

Ovaj vezni nogometaš je u Manchester Cityju osvojio dvije titule prvaka Engleske, a također je osvojio i dva Liga kupa kao i jedan FA cup.