Nogomet
0

Glumeći kriminalca Anelka se narugao FFF-u

Totalsport
Francuski nogometaš Nicolas Anelka priznao je da je svojom proslavom pogotka za Chelsea u sinoćnjoj pobjedi protiv Žiline u Ligi prvaka (4-1) poslao poruku Francuskom nogometnom savezu (FFF).

Anelka je u Slovačkoj postigao dva pogotka, a nakon prvoga, u 24. minuti utakmice, gestikulirao je da su mu ruke vezane lisicama.

Cinično se na taj način, glumeći kriminalca, osvrnuo na kaznu FFF-a koji mu je odrezao čak 18 utakmica zabrane nastupa za francusku reprezentaciju zbog prijestupa koji je napravio tokom ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi. Anelka je tada, u poluvremenu utakmice protiv Meksika, izvrijeđao selektora Raymonda Domenecha nakon čega je otjeran iz nacionalnog tima.

Epilog slučaja je stigao prije nekoliko sedmica kad je 31-godišnji napadač kažnjen oštro, ali ipak bez prevelikog efekta jer je ionako još ranije najavio da više ne želi igrati za “tricolore”.

"Moja je gesta bila namijenjena FFF-u vezano uz događaje na SP-u. Ali, to je prošlost, sada sam sto posto fokusiran na Chelsea", kazao je Anelka za Sky Sports.