Želi ponovo biti selektor
0

Glenn Hoddle: Imam nedovršenog posla s Engleskom

Totalsport
Glenn Hoddle
Glenn Hoddle
Bivši selektor engleske nogometne reprezentacije Glenn Hoddle rekao je da bi bio spreman preuzeti ekipu na Evropskom prvenstvu koje se ovog ljeta održava u Ukrajini i Poljskoj.

Hoddle (54) je bio selektor "tri lava" u razdoblju od 1996. do 1999. godine, a s funkcije je odstranjen od strane engleskog saveza (FA) zbog pogrdnog komentara o osobama s invaliditetom. Hoddle taj potez još uvijek smatra nepravednim te smatra da su mu upravo zbog toga razloga šanse za ponovno preuzimanje reprezentacije jako male.

"Da sutra umrem, moj bi život ostao neispunjen", rekao je za engleski Independent.

"Hoću li dobiti priliku? Vjerovatno ne. Ne živim više u prošlosti. Smatram da imamo jako dobru ekipu koja može napraviti velike stvari na Euru", smatra Hoddle.

Englez je bio na klupi "tri lava" na Svjetskom prvenstvu 1998. godine (poraz u osmini finala od Argentine nakon penala), a priliku da reprezentaciju vodi privremeni menadžer vidi kao idealnu priliku za dobar rezultat. Situaciju je usporedio s ragbijaškom reprezentacijom koja je trenutno, nakon pet utakmica, drugoplasirana ekipa turnira Šest nacija s četiri pobjede i jednim porazom.

"Ragbijaši su napravili fantastičan posao zasada. Svi igraju na najvišem nivou jer nisu sigurni da im je mjesto zagarantovano. Podupro bih FA kada bi se odlučio za privremenog umjesto stalnog menadžera, zasada", zaključio je Hoddle.