Nogomet
0

Glen Johnson se povjerio prijateljima: "Idem u Inter"

Totalsport
Glen Johnson, 26-godišnji desni bek Liverpoola i povremeni nogometni reprezentativac Engleske, navodno se, otkrivaju engleski mediji, povjerio prijateljima i najavio odlazak u milanski Inter.

"Odlazi u Inter i to u januaru", rekao je neimenovani izvor engleskoj štampi, potpisujući se kao prijatelj nogometaša koji je tokom prošlog vikenda postigao prvi od tri pogotka koje je Liverpool zabio za 3-0 pobjedu protiv West Hama.

Još tokom ljeta se spominjao taj odlazak. Inter je pregovarao s Johnsonom i to iz razloga jer su se u milanskom klubu bojali odlaska Maicona, igrača s te pozicije, koji je intenzivno pregovarao s madridskim Realom.

Maicon nije otišao, pa su tokom ljetnih dana propali razgovori čelnika Intera i Johnsona. Inače, dolazak tog igrača je forsirao novi trener na San Siru Rafael Benitez koji je jednu sezonu radio s Johnsonom na Anfieldu.

Sada je, kako kažu Johnsonovi prijatelji, taj prijelaz opet aktueliziran, makar ne treba zaboraviti da su i Tottenham i Real Madrid od ranije u određenom kontaktu s igračevim menadžerom.