Nogomet
0

Glazeri demantirali da prodaju Manchester United

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nakon što su engleski mediji objavili kako je porodica Glazer spremna prodati Manchester United, engleski nogometni doprvak u petak je izdao saopćenje u kojem je sve demantirao.

“Uprava kluba je primijetila nedavne medijske špekulacije oko moguće prodaje Manchester Uniteda. Vlasnici kluba, međutim, ostaju potpuno posvećeni dugoročnom vlasništvu. Manchester United nije na prodaju i vlasnici neće razmatrati nijednu ponudu”, stoji u službenom saopćenju kluba s Old Trafforda.

Američki vlasnici Uniteda, porodica Glazer, već su duže vrijeme pod pritiskom da prodaju klub grupi bogatih navijača okupljenih pod imenom Crveni vitezovi. Navijači Manchestera pokrenuli su prije nekoliko mjeseci “zeleno-zlatnu kampanju” kao svojevrstan simbol otpora vlasnicima koji su klub odveli u ogromne dugove. Pristalice kluba na utakmice dolaze sa zeleno-zlatnim šalovima i majicama, odnosno u bojama Newton Heata, preteče Manchester Uniteda.

Klub je, inače, u petak objavio i kako je u prvom tromjesečju ove godine uspio smanjiti ukupni dug s lanjskih 640 miliona na sadašnjih 611 miliona eura.