Razočaran ponašanjem publike
0

Glavaš: Lako je biti navijač i aplaudirati kada se dobro igra

Klix.ba
Vlatko Glavaš (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vlatko Glavaš (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Danas je u okviru 24. kola Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine na stadionu Bilino polje odigran susret između čelika i Leotara. Leotar je u ovoj utakmici slavio rezultatom 3:2 i pobjegao od opasne zone na tabeli.

"Pa bilo mi je žao igrača nakon 2:0 jer ružne se stvari dešavaju, ja sam dugo u fudbalu i preuzet ću krivicu na sebe ako će to nekoga zadovoljiti.", izjavio je na početku pres konferencije Glavaš te dodao:

"Ove rapidne greške i mene su razočarale, od greške kapitena pa nadalje. U sredini smo bili dobri ali naprijed pored Miloševića i Šarabe, ništa. Podlegli smo pritisku svega, ne znam zbog čega ali više nam smeta toliko psovke i tako ružnih stvari. Ja sam prije tri mjeseca izgubio mamu i da mi neko iza leđa na taj način psuje... nit ja mogu davat golove niti ih mogu spriječiti, ali preuzet ću krivicu na sebe.", za kraj je rekao Glavaš.

Na pres konferenciji koja je održana u prostorijama NK Čelik, Vlatko Glavaš je bio razočan na igru svojih igrača, ali i na odnos publike prema igračima.

"Lako je biti navijač i aplaudirati kada se dobro igra, ali treba biti navijač i kada ne ide, kad je loše. Ne mogu da shvatim kako neko može da psuje mamu ili nešto drugo u prvoj minuti susreta i tako da se nastavi u svih 90 minuta. Neću reći da nam publika ne treba, treba, ali to nije navijanje niti podrška igračima.", poručio je šef stručnog štaba NK Čelik.