Savršen nogometaš SP-a
0

Glava Forlana, srce Gyanovo, ruke Suarezove, noge Hernandezove

Totalsport
Diego Forlan (Foto: Reuters)
Diego Forlan (Foto: Reuters)
Popularna nogometna internet-stranica Goal.com složila je "savršenog nogometaša" gledajući sve ono što se dogodilo na netom završenom Svjetskom prvenstvu na jugu Afrike.

Izborni stožer Goal.com uzimao je dijelove tijela za primjer sastavljanja savršenog primjerka, a u kompletnom odabiru su se našla po dvojica nogometaša Holandije, Njemačke i Urugvaja, te po jedan iz prvaka Španije, Gane, Meksika i Engleske.

Prvaka predstavlja David Villa i to svojim nosom. Autori objašnjavaju da niko na Mundijalu nije imao takav "nos za pogodak" kao novo pojačanje Barcelone koji je od ukupno osam španskih pogodaka postigao pet.

Aktualni doprvaci Holanđan su predstavljeni Wesleyjeom Sneijderom i Giovannijem van Bronckhorstom, odnosno njihovom desnom i lijevom nogom. Kada su u pitanju obje noge, bolje reći motorika i eksplozivnost u nogama, onda ih predstavlja Meksikanac Javier Hernandez, najbrži nogometaš na Svjetskom prvenstvu.

Ruke su Suarezove, logično, jer je svojom "božjom" ili "vražjom" zaustavio proboj Gane do polufinala. Srce je uzeto baš od Ganca Asamoah Gyana, a Nijemce predstavljaju Bastian Schweinsteiger (pluća) i Mesut Özil (oči). Prvi može "neumorno i vječno trčati", dok drugi "vidi ono što drugi ne vide".

Frank Lampard predstavlja na savršenom nogometašu usta, zbog svog pomirljivog stava unutar engleske reprezentacije gdje je tinjalo od početka do kraja Mundijala. Glava i nogometno razmišljanje su uzeti od Diega Forlana, proglašenog najboljim igračem Svjetskog prvenstva.

Savršeni nogometaš s Mundijala 2010.:

glava - Diego Forlan (Urugvaj) oči - Mesut Özil (Njemačka) nos- David Villa (Španija) usta - Frank Lampard (Engleska) srce - Asamoah Gyan (Gana) pluća - Bastian Schweinsteiger (Njemačka) ruke - Luis Suarez (Urugvaj) noge - Javier Hernandez (Meksiko) lijeva noga - Giovanni van Bronckhorst (Holandija) desna noga - Wesley Sneijder (Holandija)