Nogomet
25

Gökhan Gönül nakon nokauta Gaitana ostao bez nekoliko zuba

Totalsport
Gökhan Gönül
Gökhan Gönül
Ružna scena, s ipak "sretnim" završetkom, viđena je na sinoćnjoj (četvrtak) uzvratnoj utakmici polufinala Europa lige između Benfice i Fenerbahčea.

U drugom je poluvremenu igrač Benfice Nico Gaitan nehotice nogom u glavu udario nogometaša Fenerbahçea Gökhana Gönüla, koji je nakon toga završio na terenu i nepomično ležao nekoliko minuta. Ljekarska ekipa je odmah utrčala na teren, a nakon imobilizacije Turčin je završio u kolima hitne pomoći.

No, prema pisanju turskih medija Gölüm je "samo" izgubio nekoliko zuba, te mu je usna morala biti zašivena nakon "high-kick" udarca kojim se poslužio Gaitan pri pokušaju da loptu vrati u peterac gostiju. Zanimljivo, za svoj potez, iako je bio nehotičan, ali vrlo opasan, Gaitan nije dobio ni žuti karton.

Svega nekoliko minuta nakon što je Gönül odvezen sa stadiona, Benfica je zabila željeni treći pogodak na susretu i povela s 3-1. U kombinaciji s rezultatom iz Turske (poraz 0-1) Benfica je osigurala finale Evropske lige na amsterdamskoj areni protiv Chelseaja.