Grupe G, H i I
88

Evropska liga / Giroud u finišu rastužio prepunu Marakanu, Marseille savladao Guimaraes nakon preokreta

Piše: N. K.
Crvena zvezda - Arsenal (Foto: EPA-EFE)
U večerašnjim utakmicama trećeg kola Evropske lige u grupama G, H i I postignuto je 15 golova te nije viđen niti jedan neriješen rezultat.

Nogometaši Arsenala pobijedili su u Beogradu na prepunoj Marakani ekipu Crvene Zvezde. Ekipa iz Srbije je jako dobro otvorila Evropsku ligu, ali nisu uspjeli danas ostati neporaženi protiv favorita grupe koji je tako u prva tri kola uzeo maksimalnih devet bodova.

Domaći su imali više dobrih prilika u prvom poluvremenu, ali se na odmor otišlo bez pogodaka. U nastavku su Topnici bili znatno dominantniji, a u tome im je pomogao crveni karton Rodića deset minuta prije kraja meča. Englezi do trijumfa dolaze u 85. minuti kada je konačnih 0:1 postavio Giroud.

Marseille je na svom Velodromeu savladao Guimaraes nakon preokreta rezultatom 2:1. Gosti tako nakon tri kola na kontu imaju samo jedna bod, a ruže im ne cvjetaju niti u nacionalnom prvenstvu. Marseille se s druge strane iskupio za kiks u Salzburgu. Rafael Martin je doveo goste u vodstvo u 17. minuti meča, a Ocampos je u 28. minuti poravnao rezultat. Konačnih 2:1 postavio je Lopez u 76. minuti.

Grupa G

Hapoel Beer Sheva - FCSB 1:2 Lugano - Plzen 3:2

Grupa H

Crvena zvezda - Arsenal 0:1 BATE - Köln 1:0

Grupa I

Marseille - Guimaraes 2:1 Konyaspor - Salzburg 0:2