Nogomet
40

Giroud: Imao sam malo sreće, Mkhitaryanov pogodak mi je dao inspiraciju

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Prvog dana 2017. godine dobili smo, ako ne najljepši, onda sigurno pogodak koji će za 12 mjeseci konkurisati za nagradu Puškaš.

Naravno, riječ je o pogotku napadača Arsenala Oliviera Girouda koji je petom iza leđa zakucao loptu u rašlje gola Crystal Palacea.

Nakon meča u intervjuu pred svlačionicom za BBC Sport Francuz je bio presretan i dao je sasvim očekivan odgovor na pitanje da li mu je ovo najljepši pogodak u životu.

"Naravno da mi je ovo najljepši pogodak u karijeri. Imao sam malo sreće jer samo sam na onaj način mogao udariti loptu koju je Sanchez poslao malo iza mene. Uspio sam je udariti petom i ušla je", rekao je Giroud.

Francuz je pogodak postigao samo šest dana nakon što je Henrikh Mkhitaryan postigao sličan pogodak u trijumfu Manchester Uniteda protiv Sunderlanda.

"Mkhitaryanov pogodak mi je dao inspiraciju da pokušam i ja to uraditi. To je ustvari jedino što se i može pokušati uraditi u toj situaciji. Važno je i za mene i za ekipu da smo počeli 2017. godinu pobjedom", dodao je Francuz.