La Liga
10

Girona postigla šest pogodaka Las Palmasu i zakucala ih za dno španske lige

Piše: K. H.
Ekipa Girone deklasirala je Las Palmas u susretu 19. kola španske La Lige na domaćem terenu, a konačni rezultat na kraju glasio je 6:0.

Domaća ekipa ofanzivno je krenula prema golu gostiju sa Kanarskih ostrva, a nakon nekoliko propuštenih prilika na početku utakmice, u vodstvo stižu u 25. minuti. Sudija Lopez pokazao je na bijelu tačku, a Stuani mirno loptu poslao u mrežu za vodstvo domaćina.

Do kraja prvog poluvremena gledaoci na Estadio Municipal de Montilivi stadionu nisu vidjeli pogotke, a onda u drugom poluvremenu njihova ekipa do kraja je napunila mrežu Las Palmasa. Prvo je Olunga u 57. minuti povisio na 2:0, a pitanje pobjednika meča riješeno je u 64. minuti kada Garcia postiže svoj prvi, a za Gironu treći pogodak.

Kada je već bilo jasno da Girona upisuje tri boda, domaći igrači nastavili su sa sjajnom igrom i u posljednjih 20 minuta postižu tri pogotka preko Olunga koji postiže dva pogotka i Portua koji je postigao jedan.

Ovom pobjedom Girona se popela na devetu poziciju sa 26 osvojenih bodova dok je Las Palmas ostao zakucan za posljednju poziciju u španskoj La Ligi.

Tabela: